NYHEDER & PRESSE

Spirefestival er fyldt med liv året rundt og særligt henover foråret og sommeren! Her på siden kan du finde de nyheder, der er noget frem i medierne - det kan være omtaler, artikler, eller pressemeddelelser. Nederst på siden finder du også vores kontaktinformationer og pressemateriale.

  • Spirefestival fylder 15 år til sommer, og det bliver markeret med det største program nogensinde, et gensyn med 15 kunstnere, der har formet festivalens historie og særlige jubilæumsbilletter.

    Mens kulden trænger sig på, og klejnerne koges, er der godt nyt for sommerglade festivalgængere. Når solen igen skinner over det naturrige Tuse Næs ved Holbæk, åbner Spirefestival for 15. gang dørene til en forlænget weekend i kunstens tegn. Med sådan et jubilæum hører sig en ekstraordinær fejring, og derfor venter der et voluminøst program og særlige billetter.

    ”Det er betydningsfuldt at kunne fejre 15års jubilæum i en tid, hvor store festivaler rundt omkring har måtte dreje nøglen om. Derfor skal det også fejres, og det gør vi blandt andet ved at øge antallet af indslag fra de normale 50 til 60 og invitere 15 kunstnere ind, der gennem årene har været med til at definere os som festival. Endelig har vi også sat særlige jubilæumsbilletter i salg, der inkluderer en ’15 år med Spire’ t-shirt”, fortæller Kent Tonsgaard, medarrangør af Spirefestival.

    Mere end 400 kunstnere på 15 år

    Et overflødighedshorn af dygtige kunstnere har siden 2010 været med til at forme Spirefestivals alsidige program, der spænder over alt fra interaktive performances, koncerter, installationer og billedkunst til video, litteratur, talks, workshops og happenings.

    Normalt søger alle helt frivilligt om at være med på festivalen, men i anledning af jubilæet har bookinggruppen genbesøgt de mere end 400 kunstnere, der har været på programmet gennem årene, og her har de udvalgt 15 kunstnere, som på vidt forskellige måder og gennem vidt forskellige genrer har sat sit præg på festivalens ånd og historie - og nogle af disse navne er netop blevet offentliggjort.

    På musikfronten kan gæsterne nyde et gensyn med blandt andet anmelderroste Where Did Nora Go, der med sin inderlige og store stemme og cello efterlod publikum helt tom for ord og PÚLK, der med sin energiske bastard-folk fik alle til at danse til langt ud på natten.

    Kunstprogrammet byder blandt andet på Jesper Aabille, der vender tilbage med fællesinstallation Let’s Make Pizza, hvor alle festivalens gæster pizzaer sammen samt et gensyn med performer Anne Sofie Thomsens værk Mikroskopteatret, hvor hun 1:1 opfører en lille performance, der skal ses gennem et mikroskop.

    Alle kunstnere kan ses på Spirefesival.com, hvor det også er muligt at dykke ned i tankerne og historien om festivalen. Det hele foregår 31. juli til 3. august, og med offentliggørelsen af det forstående jubilæum har 

  • Om to uger slår Spirefestival dørene til en forlænget weekend med kunst, nærvær og fællesskab. Det sker torsdag den 1. august til søndag den 4. august.

    Alt er drevet af frivillighed - fra kunstnere og teknikere til køkkenfolk og bartendere. Enhver har mulighed for at give en hånd med, og i år er der særligt brug for det på festivalen.

    “Rekordmange gæster har allerede købt deres billet, og det er helt fantastisk. Dog har vi desværre også rekord få frivillige i år, og derfor søger vi med lys og lygte efter flere hænder”, fortæller Kent Tonsgaard, medarrangør på Spirefestival.

    Melder man sig som frivillig via festivalens hjemmeside, kan man blandt andet få en vagt som køkkenhjælper eller bartender under selve festivalen. Som tak får man en partoutbillet og forplejning under sin vagt. Elektrikere, tømrere og andre håndværkere, der tænker kreativt, er også i høj kurs, ligesom Spirefestival søger hjælp til opbygning fra 27. juli.

    Festivalen satser stærkt på at få flere frivillige, men indtil det sker, er antallet af billetter i salg sat ned, så arrangørerne er sikre på at kunne betjene de mange besøgende. 

    Når vi rammer åbningsdagen, venter et program med 50 aktuelle og nyskabende  kunstnere. Til sammen repræsenterer de koncertoplevelser, billede- og installationskunst, litteratur, video, teater og performance.

  • Den første weekend i august kan du atter opleve kunst i alle genrer på Tuse Næs. Det viser et netop offentliggjort program for Spirefestival 2024.

    Med budskabet “Ud på landet - ind i kunsten” lokker Spirefestival hvert år gæster fra nær og fjern til en forlænget weekend i Udby på Tuse Næs. Her kan opleves kunst i alle genrer, og det gælder også for årets netop offentliggjorte program. 

    50 nyskabende og aktuelle kunstnere breder sine vinger ud fra torsdag den 1. august til søndag den 4. august. Her vil være koncertoplevelser, billede- og installationskunst, litteratur, video, teater og performance. Og arrangørerne bag beskriver det hele som et alternativ til den gængse festivaloplevelse.

    “Vi skaber en unik festivaloplevelse ved at sidestille alle genrer inden for musik, litteratur, performance, billedkunst med mere. Da der ikke er nogen optrædener, der foregår samtidig, skabes et særligt fællesskab om hvert enkelt indslag og mellem festivalens gæster”, fortæller Anna Weber, medarrangør af Spirefestival.

    Zoomer man ind på musikken, er der blandt andet både pop, rock, funk, heavy og hiphop. Her kan nævnes “Noras Have”, der blander pigtrådsguitar, pop-effekter og saxofon-soloer, og “The Colour”, der skaber et farverigt univers af nostalgisk pop, hvor funk og disco smelter sammen til en original lyd.

    Blandt de mere hårde lyde kommer svenske “Deville” og danske “High on dissonance”, og på hip hop-scenen har Son of Sun & The Bomba Squad fået selskab af Byræven, der tager publikum en tur rundt til stenbroens vitale åndehuller, rundt om de uslebne gadehjørner og helt ind i asfaltjunglens afkroge.

    Festivalen får også besøg af keramiker Jona Borrut, skulptør Anders Bülow, performanceartist Jonas Kjeldgaard Sørensen, digter August Bovin Boberg og mange flere. Det fulde program findes på spirefestival.com, hvor man også kan købe billet og læse mere om festivalen. Frem mod åbningen præsenteres alle kunstnere også på festivalens sociale medier, ligesom en playliste med navnet “Spirefestival 2024” på Spotify giver en forsmag på det alsidige musikprogram.

    Fra jord til bord 

    Arrangører og frivillige på festivalen plukker persille, laver marmelade fra egne blommer og mixer mojitos fra eget myntebed. Her er der nemlig ikke mere end 100 meter fra jord til bord, og under festivalen kan gæster nyde produktionerne under dagens måltider og i baren.

    Måltider kan købes undervejs, men de kan også købes som en del af en udvidet partoutbillet. Har man også lyst til at give en hånd med i haven og køkkenet, kan man melde sig som frivillig. Der er opgaver både inden, under og efter festivalen, og det kan være som alt fra kok og fliselægger til bartender og opvasker.

  • Rekordstort program for Spirefestival Programmet for Spirefestival 2023 er netop offentliggjort, og det byder på det største program nogensinde med hele 24 koncerter, stedsspecifik kunst, talks, performances og forfatteroplæsninger samt en masse events til både børn og voksne!

    Spirefestival på det naturrige Tuse Næs åbner igen Hvidegaard op til fire dag med plads til både fest og fordybelse. Publikum kommer fra 3.-6. august tæt på 60 aktuelle kunstnere, der bidrager med alt fra vilde rockkoncerter og bløde jazztoner til litteraturoplæsninger og syrede performances. Programmet for festivalen er netop offentliggjort, og det vækker glæde hos arrangørerne.

    ”Vi er enormt glade for, at vi efter en lang og spændende bookingproces nu endelig kan løfte sløret for årets program. Det bliver det største og mest alsidige program nogensinde med både kunstgenrer og aktiviteter for alle aldre”, udtaler Maya Camilla Wilhardt Bluhme, medarrangør på Spirefestival.

    Musikfronten

    På musikfronten gæster blandt andre Danefae scenen. Bandet er en spirende og unik gruppe, som skiller sig ud på den danske rockscene. Inspirationen kommer fra den danske sangskat og metallens verden, og det hele er krydret med et nordisk islæt. Derudover lægger duoen Vinger også vejen forbi Spirefestival med elektronisk pop i et tekstunivers, der bevæger sig mellem ubehag og eufori, angst og kærlighed. Publikum kan desuden også opleve rocktrioen Zeup, den jazzelektroniske duo Cort Lunde og beatgruppen Snake & Jet’s Amazing Bulliit Band, der medbringer trommer og orgel.

    Er man nysgerrig efter at lytte til noget af musikken på forhånd, giver tre forskellige playlister på Spotify mulighed for det. Spirefestival har nemlig samlet musikerne i ”Spirefestival 2023”, ”Spirefestival dans 2023” og ”Spirefestival rock 2023”. Førstnævnte er lækker blanding af årets musikprogram , mens de to øvrige er inddelt i genrer til dem, der enten vil have rock, metal og punk eller elektronisk, dance, jazz og pop.

    Fra yoga til nøgensnegl

    De morgenfriske festivalgængere kan åbne krop og sind til forfriskende yoga eller gå en tur langs årets kunstrute. Er man vågen i aftentimerne lørdag, er der mulighed for at opleve performancegruppen Nøgensneglene, der skaber et alternativt, ekstatisk og berusende univers, der samtidig stiller spørgsmål til den måde, vi lever på. I samme eksistentielle genre kan publikum opleve ”Vær hos Mig”, en performance af Kira Sofie Brix Nielsen, der udfordrer det moderne menneskes forhold til døden.

    På Spirefestival kan man også lave en pizza, være med til fællesdans eller tage en startplads i ”Ting” – en kombination af en forestilling og life-size brætspil, hvor deltagere gennem en række dilemmaer bliver konfronteret med deres eget forhold til materielle goder.

    Det fulde program kan ses på spirefestival.com

PRESSE

Er du journalist eller skribent på et magasin? Her kan du finde billeder til fri afbenyttelse.

KONTAKT

Skal du i kontakt med vores bookere, pr-folk eller vores frivilligkoordinator?

Booking // booking@spirefestival.dk
Presse // pr@spirefestival.dk
Frivillig // frivillig@spirefestival.dk